Nå starter sykkelsesongen for meg

Med påmelding på den Lille Styrkeprøven er det ingen vei tilbake, nå må jeg komme igang.

I fjor kom vi inn på 6:05 i MTB klassen, så målet iår må jo være å komme under 6 timer.  Så da har jeg hatt en tur innom XXL for å fornye litt. Først kjøpte jeg en slange for å bytte da fordekket var flatt. Når jeg lette etter lekkasjen viste det seg at det pipla luft ut av ventilen, og ikke selve slangen. Nå viste det seg at den nye slangen var utrustet med en “fransk” ventil, og jeg tenkte umiddelbart å bytte denne i bilventil som jeg har ellers. Men jeg hadde også kjøpt ny pumpe som takler denne ventilen. Og fransk ventil skal være bedre (tettere) enn bilventil. Eller?  Jeg bestemte meg for å sette den på og se hvordan det går. Ulempen er hvis man skal pumpe på bensinstasjon, da er det bilventil som gjelder…

Skikkelig pumpe er et must. Nå har jeg endelig kjøpt ei “gulvpumpe”, og det er jo bare sååå mye bedre enn de småe reservepumpene man har med seg på tur. 349kr på XXL: http://www.xxl.no/sykkelsport/sykkeltilbehoer/pumper/air-tower-2-gulvstaaende-sykkelpumpe-1037227

Comments

 1. eivind Post author

  Erfaring med lykter?
  Jeg kjøpte et sett til kr 299 på XXL, og det funka ikke.
  http://www.xxl.no/sykkelsport/sykkeltilbehoer/sykkellykter-refleks/ls-280-312-lyktsett-1049333
  Problemet var frontlykta. Først var den helt dau, så jeg så over batteriene. Det ene var helt irra ved minus polen, her var det dårlige batterier med. Men selv med ok baterier lyste lykta bare i ett sekund før den slukka av seg selv. Av/på knappen hadde ingen virkning her. Dette skjedde hver gang, og da fant jeg ut at denne går tilbake til butikken. Bytta den ut med en variant til 179, og den fungerer faktisk helt fint! Ikke slik at den lyser opp ei mørklagt skogsløype selvfølgelig, men man blir ihvertfall sett i trafikken.
  http://www.xxl.no/sykkelsport/sykkeltilbehoer/sykkellykter-refleks/diodesett-polaris-ls-039-1031967

 2. ojh

  Latex-slanger er lette, skjøre, dyre og lekker luft over tid. Skikkelig gulvpumpe er et must i heimen. Jeg tar den også med når jeg har sykkelen på/i bilen. Har opplevd å punktere (kjempesmell!) en latex-slange mens MTB-en hang bakpå bilen. Hadde glemt å sikre forhjulet! Da var det greit med pumpe, da!:-) Jeg skal ikke vinne ritt, så de ekstra 45 g en butylgummi-slange veier, veier opp(!) for økt fare for punktering. Jeg har forøvrig med gasspatroner isteden for håndpumpe på tur. Enkelt og lettvint og skikkelig trykk i dekket. Beregn to patroner på et MTB-dekk. Da kan du «søle» litt også. Tes av lykter finnes på Sykkelmagasinets og andre tidsskrifters hjemmesider i dynger og lass. Her bestemmer lommmeboka. Har sett lykter som nærmer seg femsifret pris. Skikkelig mørkredd da! Noen erfaringer med MTB-dekktyper?

 3. Eivind Lindseth Post author

  MTB dekktyper: Jeg kjører på Hutchinson Python 2.0. De skal være bra som allround dekk med relativt lav vekt og rullemotstand. Noe jeg synes er rart er at gummien sprakk opp veldig tidlig, ser ut som dekkene er eldgamle. Men det skal visstnok ikke svekke dekkene.

  Jeg har også fått anbefalt the Crow som dekk som skal fungere godt i ritt som Birken.

  Nå er mine dekk snart 2 år gamle og modne for utskiftning. Så jeg får orientere meg litt i markedet før jeg kjøper. Men man må finne sitt behov, mitt er først og fremst et dekk som går greit på grus. Er det sti, er det nok mye grovere mønster som gjelder. Her er litt mere lesestoff:
  http://www.treningsmagasinet.no/wip4/dekk-lufttrykk/d.epl?id=268526

Legg igjen en kommentar