Jeg har et håp om å sykle Nasjonal sykkelrute nr 5 som går fra Geilo til Larvik. Mitt delmål for 2010 sessongen var strekningen Kongsberg – Larvik.

Ole Jakob ville naturligvis være med 🙂 Vi fant et passende tidspunkt i august og heldigvis var værgudene på vår side. Opplegget var som følger: OJ plasserte sin bil i Tøsnberg og jeg hentet ham dagen før. Vi fikk «privat» transport fra Sandvika til Kongsberg siden Timekspressen ble dyr (300 kr. fra Sandvika til Kongsberg ink. sykkel!). Planen var å sykle fra Kongsberg til Larvik på sykkelrute nr. 5, deretter sykkelrute nr. 1 fra Larvik til Tønsberg. Det ville bli ca 150 km.

Det var min første langtur på landeveisracer. Tidligere har jeg syklet ca 10 mil, men da på MTB’n.

Jeg gjorde en «generaltabbe»! Mine cleats på sykkelskoene var brukket og jeg monterte nye dagen før. Feilen var at jeg IKKE testet de på sykkelen. Når vi skulle begynne turen i Kongsberg erfarte jeg at skoene/cleatsene passet ikke til pedalen. Heldigvis finnes det flere sportsbutikker i Kongsberg – men ingen hadde cleats som passet mine pedaler! Løsningen ble innkjøp av nytt sett (pedaler og cleats) hos Skalstad Sykkel. Det ble en utgift som jeg ikke hadde beregnet, men jeg fikk ypperlig service ved at Roar – innehaveren av Skalstad Sykkel, gikk over sykkelen og justerte både bremser og vinkel på styret. Jeg har tidligere vært plaget av ømme nakkemuskler på lengre turen. Ved at Roar justerte styret merket jeg ikke dette før etter 4-5 timer på sykkelen.

Dessuten var det en glede å få nyjusterte gir!

Dette var jo naturligvis ikke den beste starten på turen, men etter litt over en time var vi i gang. OJ maste mye om å ta det rolig – jeg hadde jo lyst til å ta igjen det «tapte». Senere på dagen fikk jeg erfare hvor viktig det er å disponere kreftene.

Roar hadde informert oss om at turen langs sykkelrute nr 5 var mer krevende enn å sykle rv40. OJ hadde tidliger syklet opp mot Kongsberg på rv40 og hadde derfor litt erfaring med terrenget.

Sykkelruten er meget kupert. Selv om det på kartet er «nedoverbakke» (Kongsberg ligger på ca 160 m.o.h. – Larvik 2) er det mange høydemeter som skal sykles. GPS loggen viste en total høydestigning på 1233 meter, høydereduksjonen var 1393 meter.

Ved Sundet tok vi beslutningen om å «avbryte» turen ned til Larvik og sykle i retning Sandefjord. Vi var allerede litt seint ute (OJ skulle videre til Risør seinere på kvelden) og vi sparte ca 30 km ved å sykle i retning Sandefjord. Vi kom nå inn på merket sykkelrute mot Sandefjord (tur 24?).

Fra Sandefjord hadde vi en herlig medvind. Turen gikk nå på Nasjonal Sykkelrute nr 1 mot Stokke og Melsomvik før vi kom fram til Tønsberg.

Klart jeg var sliten! Men faktisk litt mindre enn hva jeg hadde trodd. Det syldes definitivt  OJs gode råd om å ta det rolig.

Neste «langtur» må bli nasjonal sykkelrute nr 1 fra Larvik til Oslo.

Så litt ros til kartene fra Casper Forlag – disse anbefales. Jeg skal finne en løsning til å feste kartene på syklen slik at jeg slipper å stoppe opp hver gang en skal studere kartet.

Sjekk turen på SykkelStien.info.

Comments

  1. Kjempetur! Variert og idyllisk! Bademuligheter flere steder underveis. Noe gammel og dårlig asfalt med sprekker, hull og kuler. Pass litt på i utforbakkene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.